FIVE O'CLOCK KONSTELACIJE

- još jedna slika (ne)vidljivog -

FIVE O’CLOCK KONSTELACIJE

Ideja ovog koncepta zapravo je spoj 2 ideje. Sigurna sam da će vas zainteresirati!

Five o’clock konstelacije nastale su kao spoj popularnog “five o’clock tea” rituala i sistemskih konstelacija.

 

Five o’clock čaj kao ritual

Five o’clock čaj je ritual, nastao u Britaniji, vjerojatno u 19. stoljeću, na zahtjev jedne vojvotkinje koja se popodne uglavnom dosađivala. Tako barem kaže legenda. Dogodilo se da je taj famozni “five o’clock tea” otputovao u mnoge zemlje svijeta i da danas samo ne-Britanci koriste ovaj izraz, dok će Britanci jednostavno reći – afternoon tea. No, za mene je odigrao vrlo važnu ulogu jer je bio prisutan u mojoj obitelji, kao trenutak sastajanja čitave obitelji u danu, a ritual je zadržala moja prabaka koja se kroz dio života koji je provela u Čileu povezala s tamošnjom britanskom zajednicom. Za mene predivan pokazatelj kako se rituali šire svijetom. U meni uvijek izaziva toplinu i bliskost, koju želim da i kroz ovu radionicu osjetimo.

 

Konstelacije i rituali

Konstelacije vole rituale, njima dajemo važnost i obilježavamo različite stvari. Tako je i ova radionica ritual, a ritualne stavke su sljedeće: sastajemo se u popodnevnim satima, sjedamo oko stola uz čaj i kolače, možda ponekad i sendviče s krastavcem (poput vojvotkinje koja je upravo njih zatražila to popodne kad je ritual nastao), u manjem smo broju (do 6 prisutnih) i bavimo se jednom konstelacijskom temom na način da svi prisutni postave svoju postavku na istu temu.

 

Koncept radionice

Radionica traje 3 sata. Svi prisutni imaju priliku postaviti svoju postavku kroz koju testiramo svoj odnos s određenom unaprijed zadanom temom. Ne ulazimo duboko u konstelaciju, već stvaramo “sliku” ili “prikaz” i dobivamo za nas relevantne informacije iz sistema, testiramo određena uvjerenja i odnose. Svi sudionici kontinuirano su “u igri”, ili u svojoj vlastitoj postavci ili u postavkama drugih. Ideja je da na ovakav način dobijemo priliku sagledati temu ili situaciju koju postavljamo iz što više kuteva i kroz što više različitih uloga.

Sve što proživimo na kraju radionice objedinjujemo kroz završnu meditaciju.

Cijena radionice: 250 kuna (uključuje sudjelovanje te sve materijale za “five o’clock tea,” ne morate ništa sami donositi).

POVRATAK

pRIJAVI SE ZA FIVE O'CLOCK KONSTELACIJE

Želite se naručiti na radionicu, ali imate dodatna pitanja. Pošaljite mail ili nazovite.