ISKUSTVA KONSTELACIJA

- vaša iskustva konstelacijskog rada -

Anino iskustvo

Konstelacije kod Ivane su za mene bile prava odluka u pravi tren.

Za konstelacije kao tehniku znala sam već od prije i probala ih u grupnom i individualnom stilu uživo, no tražila sam mentora koji rezonira sa mnom!

Do sada sam radila na raznim temama – najviše obiteljskim i zdravstvenim. Konstelacije su mi puno pomogle da promijenim stvari u svom fizičkom ali i unutarnjem svijetu, da se pokrenem, promijenim percepciju, i najvažnije – PUSTIM ono što sam oduvijek mislila da moram popravljati unedogled.
Da transformiram fizičke simptome jer čisteći emocije i traume odlaze i oni. A bila sam stvarno na jako mračnom mjestu.
Da postoji istina i da ju smijem osjetiti. Da smijem razgraničiti tuđe i svoje emocije i uvjerenja. Biti ja pred svijetom. Reći ne. Ne dopustiti da stvari konstantno prolaze ispod radara i da glumim da me ne smetaju. Da se smijem zauzeti za sebe. Da postoje rješenja i iscjeljenje. Da se može doći do mira. Da se smije slušati sebe i svoj unutarnji kompas. Da je sigurno biti povezan sa svojim emocijama i osjetiti ih u tijelu u onom najsirovijem obliku jer ispod, iznad i raznim načinima zaobilaženja jednostavno – ne ide. I dok nisu priznate uvijek će kroz razne situacije tražiti da budu viđene. Ali kroz njih ide. I to je tako oslobađajuće…
Da smiješ imati želje i potrebe i da je bitno da su zadovoljene – od tebe samog ali i izvana. Da je u redu biti čovjek i reći da si povrijeđen, da nije bilo u redu, da želiš to što želiš i da ne želiš više biti povenula gljiva nego toplo žarko sunce 🙂 a da pritom ne osjećaš teret one tako dobro poznate krivnje.

Puno je već osobnog rada iza mene i još puno onoga koji će doći – i svaki put se uvijek rado javim na individualne konstelacije – a sve se više otvaram ideji da budem i reprezentant na grupnim konstelacijama. Još jedna prednost ovog dubokog rada je izlazak iz neke vrste čahure u koju ( s razlogom) uđemo. Moćno je biti dio (dobre) grupe, koja je svima tako potrebna.

Konstelacije su tehnika koja je direktna, ali umirujuća – i samo za one koji se žele promijeniti i žele preuzeti odgovornost i promijeniti način na koji žive i rade stvari. Daje rezultate i daje još više uvida u ono na čemu trebate poraditi. Svi mi to možemo, samo moramo htjeti pogledati u sebe. Nije tak’ teško, teško je živjeti u konstantnoj boli i praviti se da nije tu. Rješenja ima uvijek.

Budite samom sebi sunce u vlastitom životu i već ćete nekoj osobi biti zvijezda vodilja svojim primjerom, bez da upadate u ulogu spasitelja. To je isto za mene nešto jako bitno.

I poruka za kraj…uvijek slušajte sebe i ne odustajte od tehnike konstelacija ako vidite da vam odgovara – pronađite učitelja koji rezonira sa vama – moja preporuka ide Ivani!

Emilovo iskustvo

Nesputani svijet, stvoren u mašti dječje igre. Tako si opisujem konstelacije, ponajviše one grupne.

Ugodno je imati Ivanu za kompas u tom svijetu. Jer dobro je da se tu nađe i netko zreo.

Višnjino iskustvo

Postavljala sam kroz konstelacije kod Ivane dvije meni velike i bitne teme. Bilo mi je dosta intenzivno, no u cijelom procesu osjećala sam se izuzetno sigurno i podržano.

Grupne konstelacije zaista mogu donijeti uvide, ali i razriješiti određene situacije pogotovo u kontekstu odnosa. U mom slučaju rezultat se „slagao“ kroz neko vrijeme nakon same radionice, ali je zato sada postojan.

Čvrsto vjerujem u ovu metodu, no isto tako mi je bitno tko je konstelator. Kod Ivane se osjećam sigurno i podržano. Ona je potpuno nenametljiva, a opet drži cijelu priču pod kontrolom i točno zna kad postaviti koje pitanje ili uvesti neku drugu osobu ili nešto treće. Definitivno preporučam svima koji žele raditi na sebi sistemske konstelacije kod Ivane.

Dunjino iskustvo

Individualne konstelacije su mi se pokazale kao jako dobra metoda kojom, na rekla bih bezbolan način, zaista mogu odraditi i promijeniti neku svoju situaciju koja mi predstavlja „kamenčić u cipeli“ svakodnevnog života.

Uvijek me takav rad ugodno iznenadi jer uvijek dobijem potvrdu koliko je ova metoda snažna. A i jako je zanimljivo. Ploča, figurice, nas dvije, izgleda kao da se igramo čovječe ne ljuti se, a ustvari rješavamo zaista bitne i duboke stvari. Topla preporuka.

Markovo iskustvo

Ponekad je teško sagledati samog sebe i svoje životne igre. Dio nas želi naprijed, a dio bi radije ostao u starim obrascima.

Upravo sam zbog toga odlučio pokušati s konstelacijama kod Ivane. Ivana je odličan i vrlo profesionalan terapeut. U konstelacijama odlično prepoznaje ključne trenutke i njezina podržavajuća energija od velike je pomoći.

Ako zaista želite promjenu u bilo kojem trenutku nemojte se mučiti, jednostavno pokušajte i Ivana će sigurno naći odlično rješenje.

Nakon samo jedne konstelacije već drugi dan osjetio sam ogromno olakšanje i jasnoću kako krenuti dalje. Prezadovoljan sam! Hvala Ivana…

Sistemske konstelacije mogu se postavljati:

Sistemske konstelacije mogu se raditi i u sklopu tematskih radionica.

O najavama radionica pročitajte OVDJE

POVRATAK

javite nam se

Želite se naručiti na tretman ili imate dodatna pitanja o radionicama i povlačenjima?