skip to Main Content

Što je yoga?

Yoga je skup drevnih znanja koja nam pomažu u svakodnevnom životu. Ona nas uče kako bolje upoznati svoje tijelo, kako s njime bolje surađivati i kako ga svakodnevno na više polja jačati da bismo s njime bili u što boljim odnosima. Za mene je prakticiranje yoge vrlo ugodno i fascinira me njena sveobuhvatnost, odnosno mogućnost da nam se u svakom trenutku našeg života prilagodi i da u svakoj fazi izaberemo nešto od onoga što nam može ponuditi. Yoga donosi mir, usklađivanje sa životnim okolnostima i prihvaćanje samih sebe kako bi smo baš s te polazišne točke sebe mogli mijenjati.

“Yoga je proces usklađivanja nas samih i našeg uma s kozmičkim postavkama. Yoga je ultimativni put prema miru, mentalnoj ravnoteži i jasnoći. No, to nije moguće bez zdravog tijela i općenitog dobrostanja. Yoga nam nudi vrijedne, efektivne metode za postizanje i očuvanje zdravlja tijela i mir uma. Ona je toliko sveobuhvatna da u svakom trenutku i svakome ima nešto za ponuditi, u bilo kojem stadiju života. Smisao života je evolucija i rast prema samorealizaciji. Kada prakticiramo yogu na pravilan način, postižemo jedinstvo uma, daha i tijela te sama praksa postaje meditacija u pokretu”. (Jadranko Miklec)

Vrste yoge koje nudim:

Yang stilovi – vinyasa/ashtanga – aktivni stilovi koji uključuju asane koje se u koordinaciji s dahom brzo izmjenjuju te su povezane u smislene slijedove. Dinamičnim stilovima istovremeno jačamo mišiće, gradimo fleksibilnost, stabilnost i fokus.

Yin yoga – asane se zadržavaju dulje vrijeme kako bismo doprli do dubljih struktura tijela i osjetili istinsko opuštanje i otpuštanje na svim nivoima. Yin yoga je instrospektivan stil koji nas uči prebaciti fokus na funkcionalnost asane umjesto na njen vanjski izgled i “pravilno poravnanje”.

Prenatal yoga – satovi za trudnice, pomažu ostati u dobroj formi za vrijeme trudnoće, lakše se nositi sa svim promjenama koje se u toku trudnoće dešavaju i doprinose lakšem oporavku nakon poroda.

Postnatal yoga – nježni satovi za opuštanje i ponovno vraćanje u formu nakon poroda, jačaju ključne mišiće i smanjuju napetost na svim poljima života (satovi se mogu održavati i kao satovi “mame i bebe”).

Reiki yoga – isključivo individualni satovi na kojima u ključnim asanama radimo na energetskom otpuštanju blokada na svim razinama.

Facial yoga – yoga namijenjena jačanju, opuštanju i revitaliziranju mišića lica te postizanju boljeg tonusa i prokrvljenosti lica.

Termini:

Grupni:

Yin – yang flow: srijedom i petkom u 7,30, Zona boutique health center

Yin yoga: četvrtkom u 19,15, White room

Prenatal yoga: ponedjeljkom u 11,45 i srijedom u 18, Mama Soon – savjetovalište za trudnice

Mame i bebe: ponedjeljkom i četvrtkom u 10,30, Mama Soon – savjetovalište za trudnice

Happy spine: srijedom u 19,15, Mama Soon

 

Individualni – prema dogovoru, slobodno me kontaktirajte.

Back To Top