YOGA

- sklad tijela i uma -

YOGA/POVLAČENJA

Što je za mene yoga? 


Skup drevnih znanja i tehnika koji obogaćen današnjim spoznajama čini prekrasan alat samospoznaje na svim nivoima. S obzirom da je kao znanost nevjerojatno široka i iscrpna, oduševljava činjenica da je prilagodljiva apsolutno svakome i da nas može pratiti kroz život kroz sve njegove faze.

Sama riječ znači “unija, jedinstvo” koje možemo promatrati na nivou pojedinca, sebe ili u krupnoj slici kroz koju nas ona spaja sa svime što jest oko nas. Yoga je filozofija, znanje o svemu i načinu funkcioniranja upravo svega oko nas, a najbolje je učimo iskustveno.

Mi yogu prakticiramo na više razina, krećući se od fizičkog tijela i daha, koje usklađene pokrećemo kroz prostor i dovodimo u razne položaje. Prakticiranje yoga asana osnažuje tijelo i čini ga flesibilnim i otpornim, a pravilan dah nas jača na svim nivoima. Povlačenje na unutra, odnosno opuštanje osjetila pa onda i meditacija, umiruju naš um i dovode nas u stanje unutarnjeg mira.

 

Kada i gdje prakticiramo YOGU?

Ponedjeljkom i četvrtkom u Galbanumu. Više pročitajte OVDJE. 

 

Face yoga kao zasebna tehnika dobila je i svoju stranicu OVDJE

 

Zašto otići na yoga povlačenje/retreat?

Odmaknuti se od uobičajenih dnevnih rutina i sagledati sebe i vlastiti život iz novog kuta svima je ponekad prijeko potrebno. Upravo tome služe yoga odmori ili povlačenja koja se najčešće odvijaju u prirodnim ambijentima.


Za učitelje i osobe koje se bave podrškom pojedincu u pronalasku svojih alata, povlačenja su kruna cjelogodišnjeg rada. Trenutak u kojem i mi sublimiramo sve što smo kroz mjesece i godine učili i stavljali u praksu, kako bismo onda na jednom mjestu i u vremenu provedenom zajedno, svakoj osobi dali najbolje od onoga što znamo i podučavamo.


Nakon više od 10 godina intenzivnog vođenja satova svim skupinama populacije, u svoje sam yoga odmore i povlačenja uklopila i ostale tehnike kojima se bavim. Tako na svakom susretu uranjamo i u vježbe iz područja Sistemskih konstelacija ili sličnih praksi.

 

Više o dolazećim povlačenjima pogledajte OVDJE.


POČETNA

kontakt

Želite se prijaviti za retreat ili imate dodatnih pitanja? Javite nam se putem kontakt forme ili putem maila ili tel.