Pala panda

Pala panda

Danas je bio jedan od onih dana kad se probudite i nije dobro. Dan kada sam upotrijebila sve svoje metode, više puta. Meditirala sam, malo se energizirala reikijem, vježbala asane dvaput, od toga jednom u društvu @anamartinalukic, šetala, kupila baš onakve traperice kakve već dugo želim, komunicirala s ljudima koji me pune, jela svoju comfort hranu, pogledala nastavak serije koja me grije (Grace&Frankie – nemojte se smijati, ali Jane Fonda me uvijek digne), skuhala vruću čokoladu i nagradila se popodnevnom u trenirci i uz gua sha tretman.

Često se misli, a i mi se sami znam dovesti u to stanje, da mislimo da ćemo otkriti savršenu metodu koja će riješiti odjednom sve one naše duboke i bolne procese i iscijeliti nas instant. Bilo bi lijepo.
Ne jednom sam znala čuti kako je čudno što sam loše volje jer bavim se yogom pa čemu mi služe sati meditacija i fizičkih vježbi kad sam i dalje ponekad ljuta, tužna, beskrajno živčana, nešto me boli, osjećam se kao komad kamena – bilo fizički, bilo emotivno, ponekad sam euforična (što isto nije baš skroz zdravo). Uglavnom, čemu mi sve to služi ako nisam još u nirvani.

I ja sam se znala mučiti s time. Kad bih recimo postigla neko bliss stanje, borila sam se rukama i nogama za to da ga održim što dulje i da ne dozvolim baš ničemu da me iz tog blissa izbaci.

Poseban trik se pojavljuje ako ujedno yogu i podučavate. Naravno da želite učenicima dati do znanja da je ona efikasna, ali ne želite im ni ulijevati nadu u jednostavno postizanje savršenog životnog ekvilibrija. Čovjek ovdje lako sam sebe stjera u kut. Jer, privlačno je privlačiti ljude prikazivanjem idealnog života, ali nažalost ta slika ne može predugo trajati. Zašto? Pa, zato što je lažna. Ali, svi volimo osjećaj da nas netko gleda velikim očima ili da mi sebe vidimo u tuđim očima kao malo manje onakve ljude, a malo više uber ljude.

Svi imaju i svi imamo uspone i padove. Odnosno, svi kontinuirano balansiramo. I ne, nismo neuspješni ako nakon 10 godina yoge i dalje nismo “flat line” i ne živimo i idealnoj obitelji s idealnim poslom i svakodnevicom. Pala panda, pala panda, pala panda


POČETNA

Recentne objave

Više iz bloga:

Radionica Work-life ravnoteža

Radionica Work-life ravnoteža Ravnoteža je ono čemu u životu konstantno težimo. Težimo tome da uspostavimo ravnotežu unutar sebe, unutar obitelji, između posla i obitelji, odmora

Pročitaj više »