Radionica Work-life ravnoteža

Ravnoteža je ono čemu u životu konstantno težimo. Težimo tome da uspostavimo ravnotežu unutar sebe, unutar obitelji, između posla i obitelji, odmora i akcije.

Kad osjetimo potrebu za promjenom, često se radi o nekoj neravnoteži koja teži tome da bude dovedena u balans.

Na radionici Work-life ravnoteža radimo upravo to, dovodimo različite dijelove našeg života u balans, odnosno tražimo gdje je do disbalansa došlo.

Kako izgleda ova radionica, odnosno vježba?

Radionica je namijenjena za 6 sudionika. Zašto 6? Zato što na taj način svi dobivaju priliku sudjelovati, a istovremeno i reprezentirati u sistemima ostalih sudionika.

U slučaju da je na radionici manje sudionika, snađemo se i tako, no 6 je idealan broj.

Ako zamislite da ste vi sudionik i da je došao vaš red da postavite svoju vježbu, ono što radite je da ispred sebe u prostoru, u jednom nizu postavljate reprezentante sljedećih dijelova vašeg života:

  • zdravlje
  • materijalna sigurnost
  • posao/profesija
  • socijalno okruženje
  • smisao/sustav vrijednosti

Nakon toga ulazite u kontakt s njima. Ustanovite gdje postoje pukotine u vašem hramu koji nose 5 ovih 5 stupova. Što još pati? Gdje je neravnoteža? Na čemu se temelji? Kako je nastala? Što pomaže? Kako presložiti stupove i učvrstiti ih kako bi i hram opet bio čvrst? Koja je moja glavna tema?

Za sebe dobivate zanimljive i korisne informacije. Svjedočite postignutom balansu.

Nakon što ste završili, zauzimate mjesto jednog od stupova te sljedeća osoba u nizu ulazi u kontakt sa svojim hramom i stupovima i tako dok sve osobe nisu prošle vježbu, a vi iskusili reprezentiranje svakog od stupova.

Može i individualno!

Da, work-life uravnotežujuća vježba može se izvesti i u individualnom radu. U tom slučaju radit ćemo na drugačiji način. Vi i ja ćemo sami, na ploči s figuricama ili uz pomoć markacija na podu postaviti vaše stupove i sami ćete imati priliku sve ih osjetiti te kroz individualni rad doći do rješenja i ravnoteže.

Recentne objave

Više iz bloga:

Radionica Work-life ravnoteža

Radionica Work-life ravnoteža Ravnoteža je ono čemu u životu konstantno težimo. Težimo tome da uspostavimo ravnotežu unutar sebe, unutar obitelji, između posla i obitelji, odmora

Pročitaj više »